torsdag, september 18, 2008

Ge mig en ny kamera, tack!Nu vill jag faktiskt ha en ny kamera, på riktigt. Jag är trött på att min inte fungerar precis som den ska!

För det första: Jag lämnade in den på lagning i april 2007, för att blixten hade gått sönder. När jag fick tillbaka kameran hade de där gröna siffrorna (slutare, bländare, ljusmätare) i sökaren försvunnit. Det tänkte jag ju inte på då. Nu när jag har börjar fota manuellt är det desto jobbigare att inte ha det där i sökaren, för det innebär att jag måste trycka fram infoskärmen varje gång jag ska ta en bild.

För det andra: När jag fotar med liten bländaröppning blir det svarta prickar på bilden (som här till höger). Det blir så med båda mina objektiv, och pappa säger att det kan bero på att några pixlar har försvunnit. Huuuh?? Är det möjligt? Hur som helst vill jag inte gå runt och ta prickiga bilder, det är ju inte särskilt snyggt.


Alltså: GE MIG EN NY KAMERA! För jag vill ju inte lämna in min på lagning och vara utan i en månad. Hemska tanke!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag vill ha en ny kamera jag också, fast jag får nog nöja mej med denna tills att den blir "dålig" så att säga.

Anonym sa...

Nej, det är inte pixlar som har försvunnit. Pixlar som försvinner har man på skärmar, inte på foton! xD Mer troligt är att du fått något skit inne i kameran. :]

f r e j a sa...

Vad har du för ngn kamera då? :P

Linnéa sa...

Freja: Nu har jag en Nikon D40 :P

Emma sa...

Jag har också en Nikon D40. Jag tycker att den är helt suverän, men har dock inte använt den så länge. Hoppas det löser sig med din kamera :)